Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  بانک و بیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  در پی افزایش تعداد متقاضیان وام ودیعه مسکن، بانک مرکزی به عنوان متولی اصلی پرداخت این تسهیلات در  (۱۱ مهرماه ۱۴۰۰) بخشنامه‌ای در رابطه با تمدید مهلت ثبت نام متقاضیان این وام تا پایان آذرماه صادر کرد، همچنین در این بخشنامه بانک‌های عامل در این زمینه را ملزم پرداخت این تسهیلات تا پایان بهمن ماه کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

اما متاسفانه این اتفاق در حالی رخ می دهد که متقاضیان در ادوار قبل هنوز با مشکلات بانکی بسیار زیادی دست و پنجه نرم می کنند. به طوری که  محمود محمود زاده معاون وزیر راه و شهرسازی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان می گوید: هزار نفر از یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفری که برای دریافت تسهیلات ودیعه مسکن ثبت نام کرده و مدارک خود را بارگذاری کرده اند به سیستم بانکی معرفی شده اند، ولی کمتر از ۱۰ درصد از این افراد توانسته اند تسهیلات دریافت کنند؛ بنابراین آمار هم نشان دهنده آن است که بانک‌ها در پرداخت تسهیلات همکاری لازم را انجام نمی‌دهند.

در روزهای گذشته هم این مقام مسئول اعلام کرده بود که اگر مهلت  ثبت نام وام ودیعه مسکن تا پایان آذر ماه تمدید شود متقاضیانی که در نیمه دوم سال قرارداد آن‌ها منعقد شده است هم می توانند در سامانه برای دریافت تسهیلات ثبت نام کنند.

هر چند در این میان به مشکلات سامانه های وزارت راه و شهرسازی، اختلال و بارگزاری مجدد اطلاعات توسط متقاضیان هم باید اشاره کرد.

بیشتر بخوانید

مشکلات خود درباره وام ودیعه مسکن را به ما بگویید

در پی انتشار خبر تمدید وام ودیعه مسکن تا پایان آذرماه،  بسیاری از متقاضیان اقدام به دریافت این وام کردند اما به مشکلات بسیاری در این زمینه برخورد کردند، موانعی مانند سلیقه ای عمل کردن بانک ها در دریافت ضمانت و عدم نمایش بانک های ارائه دهنده این تسهیلات در سامانه ثبت نام وام ودیعه مسکن.

به همین منظور و برای پیگیری این مشکلات به سراغ یکی از مسئولین در این زمینه رفتیم.

سلیقه ای عمل کردن بانک ها در دریافت ضامن!

محمد رضا جمشیدی، دبیر کل بانک های خصوصی در گفت و گو با خبرنگار حوزه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان در  رابطه با موضوع دریافت ضامن از طرف بانک ها، بیان کرد: معمولا بانک ها باید طوری ضامن را دریافت کنند که توانایی ارائه اقساط  آن وام را داشته باشند، بانک ها هم باید این اطمینان را پیدا کنند که تسهیلات اعطایی در زمان مقرر از سوی متقاضیان پرداخت خواهد شد. به همین دلیل بیشتر به ضامن هایی که کارمند هستند و یا اشخاصی که در اصناف دیگر با مجوز در حال فعالیت هستند  اطمینان  می‌کنند.

وی ادامه داد: پیشنهاداتی در این زمینه به بانک مرکزی داده شده که وام ودیعه مسکن به موجر داده شود و برای ضمانت هم، زمانی که موجر قصد نقل مکان داشت کل وام دریافتی را به عنوان بازپرداخت به بانک بازگرداند. اما متقاضیان می توانند مشکلات خود را به امور بازرسی بانک ها بیان کنند.

جمشیدی بیان کرد: وزارت راه و شهرسازی و بانک مرکزی که شرایط دریافت این وام را  فراهم کرده اند، باید این مشکلات را بررسی و حل کنند.

البته جمشیدی در گفت و گوی خود با دیگر رسانه ها به این موضوعات نیز اشاره می کند که؛ اعتبار بانک‌های خصوصی کم است و بانک‌ها وکیل سپرده گذاران هستند و به وکالت از آنان، سپرده جمع آوری می‌کنند تا منابع ایجاد کنند برهمین اساس مقید هستند تا اصل و سود پول بازگردد.

جمشیدی تاکید کرد: طرح ودیعه مسکن با عجله ابلاغ شد و هیچ مصوبه‌ای در این باره به کانون بانک‌های خصوصی ابلاع نشد.

وی در پاسخ به این سوال که اگر ظرفیت بانک‌ها به اتمام رسیده پس چرا در سامانه وزارت راه و شهرسازی، بانک انتخاب می‌شود گفت:سامانه در اختیار وزارت راه و شهرسازی است و مشکلات را باید این وزارتخانه حل کند. سامانه ملی اسکان، متقاضی را به بانک معرفی می‌کند و وقتی به مرحله پرداخت برسد جزو آمار محسوب می‌شود در غیر اینصورت جزو آمار محسوب نمی‌شود و سامانه چند برابر ظرفیت را به بانک‌ها اعلام می‌کند.

موضوع  ضمانت و مشکلات بانکی را وقتی به معاون وزیر راه و شهرسازی عنوان کردیم او جواب داد: هر یک از بانک‌ها برای پرداخت تسهیلات قوانین مخصوص خود را دارند و برای ضمانت تسهیلات به صورت سلیقه‌ای عمل می‌کنند، بنابراین باید مشکل ضمانت تسهیلات اجاره توسط بانک مرکزی پیگیری شود.

طی بررسی ها و تماس هایی که از طرف باشگاه خبرنگاران جوان با بانک مرکزی برای پیگیری این مشکلات گرفته شد، مسئولان این نهاد چاره ای برای این مشکلات نداشتند دائم توپ را به زمین وزارت راه و شهرسازی می انداختند.

در آخر باید بیان کرد که دولت و بانک مرکزی اگر تسهیلاتی را برای مردم تعیین می کنند باید تمام این مشکلات را از قبل پیش بینی و از سلیقه ای اجرا کردن این قانون دوری کنند تا متقاضیان از ابتدا تا با این مشکلات مواجه نشوند، همچنین لازم به ذکر است که نبود سازمان و مسئول پاسخگو در این زمینه باعث ایجاد این هرج و مرج و نگرانی در بین متقاضیان شده است.

گزارش از سارا فضلی

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وام ودیعه مسکن ودیعه مسکن بانک مرکزی باشگاه خبرنگاران جوان وزارت راه و شهرسازی وام ودیعه مسکن بانک مرکزی تا پایان سلیقه ای بانک ها ثبت نام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۰۱۶۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۹۲ درصد متقاضیان واجد شرایط تسهیلات نهضت ملی مسکن، قرارداد امضا کردند

بانک مرکزی اعلام کرد: از تعداد ۸۷۱ هزار و ۸۶۱ نفر واجد شرایط اخذ تسهیلات نهضت ملی مسکن ۸۰۲ هزار و ۸۰۴ نفر (حدود ۹۲ درصد از متقاضیان واجد شرایط) موفق به انعقاد قرارداد شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، درباره آخرین وضعیت تسهیلات‌دهی بانک‌ها در موضوع نهضت ملی مسکن، اعلام کرد: حسب آمار اخذ شده از سامانه طرح‌های جامع حمایتی مسکن وزارت راه و شهرسازی، تا تاریخ ۱۶ اردیبهشت ماه امسال از تعداد یک میلیون و ۷۵۲ هزار و ۹۷۸ نفر متقاضی معرفی‌شده به بانک‌های عامل در کل کشور، تعداد ۴۱۱ هزار و ۶۰ نفر تا تاریخ یادشده به بانک‌های عامل جهت اخذ تسهیلات موصوف مراجعه نکرده‌اند.

بر اساس این گزارش، از تعداد یک میلیون و ۳۴۱ هزار و ۹۱۹ نفر متقاضی که جهت اخذ تسهیلات مذکور به بانک‌های عامل مراجعه کرده‌اند، تعداد ۴۷۰ هزار و ۵۰۸ نفر (در حدود ۳۵ درصد از مراجعه کنندگان) بنا به دلایل مندرج در سامانه مذکور از جمله نداشتن مدارک مورد نیاز، نداشتن وثایق قابل قبول، وجود معارض در زمین ملکی، نداشتن پروانه ساختمانی، عدم امکان تأمین سهم آورده متقاضی و غیره، فاقد شرایط لازم جهت اخذ تسهیلات موصوف هستند.

حسب آمار اعلامی در سامانه مربوطه وزارت راه و شهرسازی، از تعداد ۸۷۱ هزار و ۸۶۱ نفر واجد شرایط اخذ تسهیلات مذکور، تعداد ۸۰۲ هزار و ۸۰۴ نفر (در حدود ۹۲ درصد از متقاضیان واجد شرایط) موفق به انعقاد قرارداد به مبلغ ۲،۶۷۸ هزار میلیارد ریال شده‌اند که از این تعداد تسهیلات مدنظر به تعداد ۶۲۴،۴۶۸ نفر و به مبلغ ۱،۳۳۷ هزار میلیارد ریال پرداخت شده است.

کد خبر 750821

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت متقاضیان تسهیلات مسکن در این بانک مشخص شد
  • پاسخ عجیب بانک مرکزی به درخواست زوج‌های جوان: «هیچ بانکی اعتبار پرداخت وام ازدواج ندارد»
  • ۱۱۵۰۰ فقره تسهیلات مقاوم سازی مسکن روستایی در زنجان پرداخت می‌شود
  • متقاضیان وام دست به عصا رانندگی کنند!
  • ۹۲ درصد متقاضیان واجد شرایط تسهیلات نهضت ملی مسکن، قرارداد امضا کردند
  • حکایتی دیگر از مشکلات متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن
  • متقاضیان نهضت ملی مسکن همچنان پشت در بسته بانک‌ها
  • یک میلیون نفر در صف دریافت وام ودیعه مسکن قرار دارند
  • آخرین وضعیت وام ودیعه مسکن اعلام شد+ جزییات
  • تسهیلات ودیعه مسکن به ۴۴۵ هزار متقاضی پرداخت شد